W dniach 9-11 września 2022 roku odbyła się 5 edycja wyjątkowej kolacji degustacyjnej z serii „Dr Irena Eris Tasty Stories„. Jesteśmy partnerem winiarskim tych kolacji od samego początku i z ogromną radością i dumą kolejny raz zapewniliśmy nasze wina oraz perfekcyjną obsługę naszego sommeliera Krzysztofa Królczyka. Finałowa kolacja w Krynica Zdroju była jak zwykle popisem kulinarnego kunsztu zespołu pod przewodnictwem Szefa Janusza Myjaka.
Oto menu kolacji:
Aperitif
Domaine St Remy, Cremant d’Alsace AOC (Alzacja, Francja)
Burak, kozi ser, orzechy, migdały, winegret pomidorowy
Podere Castorani, Cadetto Cerasuolo d’Abruzzo DOC (Abruzja, Włochy)
Trufla, borowik, demi-glace, jogurt
Angelo Negro, Serra Lupini, Roero Arneis DOC (Piemont, Włochy)
Bisque rakowy, szynka dojrzewająca, puder z boczku
Attis, Genio y Figura, Albarino DO (Galicja, Hiszpania)
Jesiotr, kiszone śliwki, słonecznik, grzyby
Vinya Alforí, Pure Est, Verdejo DO (Walencja, Hiszpania)
Intermezzo: szczaw, agrest, malina
Jeleń, gołąbek, żółtko, czosnek niedźwiedzi
Bodegas Valderivero, Crianza DO (Ribera del Duero, Hiszpania)
Miód, dzika róża, mirabelka
Domaine St. Remy, Gewurztraminer Vieilles Vignes AOC (Alzacja, Francja)
Zapraszamy do obejrzenia relacji filmowej z tego niezwykłego weekendu.
Prowadzisz restaurację lub hotel? Poznaj ofertę win dla restauracji i hoteli od Wineonline >>>